• Apartaments in Via Ceneda
  • Apartaments in Via Ceneda
  • Apartaments in Via Ceneda
  • Apartaments in Via Ceneda
  • Apartaments in Via Ceneda
The project was designed to mend an architectural tear created by various different historical interpretations of the residential type in Appio district. Two urban fronts built one before the war and one in the ‘60s meet at the crossroads of two streets overlooking, with blind fronts of different heights, on a low-rise building from the ‘30s in the corner. This was the starting point for a project that combines the preservation of historical memory , whilt new functions and contemporary reinterpretation of existing volumes. The design is expected to emptying in the lower floors to create an urban garden reveals itself through the original openings of the buildings and moving to the higher levels of volumes, articulated in a game of reflections that allows a reinterpretation of the facades of the adjacent buildings.

Concept

Appearance